Laguna De Apoyo

Ik zit een aantal achter met mijn blog, dat ga ik vandaag proberen recht te zetten. Net een Vulcano hike achter de rug, maar later meer daarover. Eerst een paar dagen terug, naar mijn trip naar Laguna de Apoyo. Laguna de Apoyo is een prachtig kratermeer in een vallei omgeven door bergwanden en jungle. Het is er net als het aardsparadijs.

image

Ik had 2 nachten geboekt in de dorm van hostel Paradiso. De dorm was heel ruim, dus niet dicht op elkaar geplakt zoals in adere hostels. Er was ook voor iedereen een grote locker en een kleinere voorzien, ideaal. De meeste mensen aan die aan de beach zaten zijn dagtoeristen en blijven dus niet overnachten. Toen ik rond 10:30 aan kwam zat het strand al vol. Aan de beach was een mooie bar waar ze enorm veel verschillende coctails maakten. Je kon er ook lekker eten, iets aan de duurdere kant vergeleken met de rest van Nicaragua. Ze profiteerde  er natuurlijk wat van, je kon immers nergens anders naar toe.

image

Heb daar mijn eerste hollander van de reis leren kennen, dacht dat ik er nu al veel ging tegengekomen zijn, maar blijkbaar niet. Wel enorm veel Fransen en Duitsers. Het was een rustig dagje, wat lezen, eten, drinken, duikje nemen … Een typische stranddag. Ze hadden gezegd dat er kajaks gingen zijn. De bedoeling was om de volgende ochtend vroeg te vertrekken en proberen rond het het meer te kajakken. Nu de kajaks waren er niet, blijkbaar op onderhoud. Dus ik dacht al om de volgende morgen terug te keren naar Granada, een dagje beach is ok, maar om nu 2 dagen te liggen niksen, had ik nie veel zin in.

Rond 5 uur waren de meeste dagtoeristen weg en werd het plots heel rustig. Wanneer na mijn douche terug naar de bar wou, liep ik bijna letterlijk tegen Paula. Paula was de Spaanse waarmee ik gaan kajakken ben in las Peñitas. Dit was een leuk toeval ?. Ze was daar met haar vriendin, een andere mega knappe Spaanse. Ze nodigde me uit aan haar tafel en we hadden een leuke babbel. Jammer genoeg bleven ze maar een paar uur. Haar vriendin werkte in Nicaragua en had enkel een paar dagen om samen zoveel mogelijk te zien. Het waren dus overal blitz bezoeken. Ze gingen waarschijnlijk ook naar San Juan del Sur wanneer ik daar zou zijn, dus misschien loop ik ze nogmaals tegen het lijf ☺️.

image

Wanneer ze weg waren, waren er twee fransmans die begonnen te praten. Ze waren danig onder de indruk dat ik die twee knappe Spaanse kende ?. Nog wat rum gedronken met die Fransen, maar de een was niet te begrijpen en lulde maar wat raak. De ander deed bijna zijn mond niet open, gelukkig kwam er nog een Duitse bij zitten.

image

Enorm goed geslapen. ’s Morgens was het enorm rustig en een fokkietje drinken met zicht op zo’n prachtige Laguna was schitterend. Hoe mooi het ook was, ben toch terug gekeerd naar Granada. Zag het niet zitten om nog een avond met die fransmans door te brengen ?.

2 Comments

  1. Fokkietje ?
    Super mooie fotos!! Ziet er echt paradijs uit daar! En int vervolg moet je fotoshoot doen samen met uw chicas é ?

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif