De buurt in en rond Odense

Is nu al een paar dagen geleden dat ik in Klint Mons was.

De volgende dag moest ik naar Odense maar heb het op het gemak gedaan, opnieuw openbaar vervoer, maar nu maar rond 9:30u.

In Odense aangekomen was mijn hotel dicht bij het station. Onderweg kwam ik overal jonge gasten en meisjes tegen met bloemen en glas champagne en een witte Zeemans kepie op. Denk dat het hun graduation was.

Mijn kamertje was een beetje ouderwets, maar terug perfect. Nu wel met sanitair.

Dan stad wat gaan verkennen, had al rap de kathedraal, het kasteel en het stadhuis gezien. Allemaal weinig spectaculair. Wel terug lekker gegeten net naast het huis van Hans Christan Andersen.

Daarna wat rondgedoold en het park Monke Mose bezocht. Daarna terecht gekomen in een foodmarket waar honderden supporters rondliepen van Denemarken, ze moesten immers vanavond om 21u spelen. Daar dan wat street food gegeten.

Volgende dag lang geslapen, eens ontbeten in het hotel. Daarna naar de haven gelopen, waar een zwembad in het zeewater was gebouwd. Op de kade lagen tal van knappe vrouwen te zonnebaden. Maar niet te lang staan kijken 😬.

Daarna terug naar het park om een wandeling langs de rivier te doen van iets meer dan 4 km heen.

Op het einde van de wandeling was er een soort van Bokrijk. Was nog niet zeker of ik ging binnen gaan. Open lucht museum is ook een museum é. De madam aan de ingang zei dat het weldra ging sluiten, ben dus maar niet binnen gegaan.

‘s Avonds gaat eten in een brouwerij waar ze tientallen bieren op tap hadden.

Vandaag ben ik naar het Egeskov kasteel geweest. Opnieuw een uurtje trein en bus.

Het kasteel lag in een heel mooi en uitgebreid park. Het kasteel zelf vann binnen was wat ontgoochelend.

Er waren ook tal van tentoonstellingen. Waarvan een met old-timers.

Daarna doorgereden naar Faaborg met de bus. Hier is ook niet zoveel te doen. Is een haven dorpje, gelukkig wel met terrasjes.

Straks ga ik ook nog eens naar het strand gaan kijken.