Fanø, eiland in de wadden.

Gisteren terug de trein genomen. Nu naar het eiland Fanø. Openbaar vervoer is hier echt wel super, toch blij dat ik niet met de auto ben gekomen. Eenmaal in Esbjerg, moest ik de overzet boot nemen. Weeral geluk, was net toegekomen. Eenmaal op het eiland was de AirB&B niet veraf. Leuk huisje en ik was er helemaal alleen.

Het dorpje Nordby waar ik zat was echt een dorpje. Eén groot hotel een paar restaurantjes en voor de rest nie echt veel. Heb dan zo’n fiets aangeschaft via de app van Donkey Republic. Dan 5 km gereden tegen wind naar het strand. Ik rij toch echt nie graag met de fiets. Fiets met de app gesloten, en dan krijg ik de melding dat de betaling niet gelukt was. Ik zou dus niet terug kunnen met de fiets, bummer.

Het strand was enorm diep. Om naar het water te lopen duurde het wel een beetje.

Terug in het dorpje een lokaal biertje gedronken aan de haven en daar zaten zeehondjes. Btw betaling van de fiets is toch gelukt en kon ik met wind terug 😬.

Zeer goed geslapen, van de zeelucht zeker. Was pas om 9:30 op. Daarna op zoek naar ontbijt. Nergens iets te vinden, de meeste restaurants zijn pas open om 11u. Ben dan naar een hotel geweest maar ze wouden enkel koffie geven, ontbijt was voor de gasten.

Na mijn koffie naar de supermarkt geweest waar een bakker was. En daar me even laten gaan.

Na drie zo’n stuks was ik klaar voor de dag. Bus genomen, er rijdt maar één per uur, maar was weer toevallig net op tijd.

In het ander dorpje op 15 km, was er nog minder te doen. Er was een molen, een kerkje en een Citroën museum.

Het strand was op 2 km wandelen. Eenmaal aangekomen was het water mijlen ver. Nog verder dan gisteren.

Da groen was ten midden van het strand en was een soort van zeegras. Na dit gras moest ik mijn schoenen af doen want op weg naar de zee, moest ik door tamelijk diepe plassen.

Heb het met mijn horloge gecontroleerd en het water was 1,6 km van het begin van het strand.

Dan het klevere idee gehad om te voet terug te keren, de volle 15 km. De eerste 5 gingen redelijk vlot, de volgende 5 waren afzien, voeten met oude en nieuwe blaren. De laatste 5 km waren hel. Er uiteindelijk toch geraakt en een koude douche genomen. En nu zit ik te dineren. 20 uur en nog steeds warm.

Morgen terug nieuwe bestemming, Ribe.

Het weer zou minder worden, maar dat zeiden ze van deze week ook. Blijkbaar is het weer in Denemarken niet te voorspellen.