Mons Klint, nog een klint

Om 7:15 was ik al uitgecheked. Opnieuw me haasten met de metro naar het station. Daar stond de trein al klaar. Heb al altijd chance gehad met mijn aansluitingen, hout vasthouden. Op de trein vroeg een Indisch madamke om te helpen haar buggy uit de trein te dragen, natuurlijk heb ik geholpen.

Na trein stond de bus al klaar, alles is mooi aangeduid, ge kunt bijna niet missen. Mijn volgende bus was een half uurtje later, dus op zoek naar koffie, niks gevonden. Uitgehongerd kwam ik aan in Klintholm Havn. Stond daar wel een koffie kraampje zeker.

Daarna naar de hostel, was 2 uur te vroeg voor checkin, maar mijn kamer was al klaar. Was een heel vriendelijk en knap madamke. Kamertje was klein en gemeenschappelijk sanitair. Maar voor mij is dit voldoende.

Room with a view

Ik vroeg of er een bus naar mons Klint ging, maar die was er niet, ook geen taxi’s en een fiets huren ging alleen in het volgende dorp. Er is zelfs geen winkel. Zat dus niet anders op om te voet te gaan. 7 km heen en natuurlijk 7 terug.

Het was ondertussen prachtig weer en had nog mij jeans broek aan, dit zou ik me later beklagen. De heen wandeling was mooi, lastig en warm 🥵.

Eenmaal aangekomen had ik honger, dorst en een beetje uitgeput. Gelukkig kon ik daar eten en drinken. Een pesto pasta met feta en 2 gehaktballen en een frisse pint plus flesje water voor onderweg.

De hoogte punten waren een museum, nah 😬. En de klim van de kliffen naar beneden naar het strand. Meer dan 500 treden die vlot naar beneden gingen. Terug naar boven zou wat anders zijn.

Eenmaal beneden was het zicht adembenemend. De foto’s die ik hieronder heb geplaatst doen onrecht aan was het echt was. Zo schoon 😁.

Super mooi. Na een tijdje te hebben rondgelopen en genoten te hebben, terug naar boven. Zat echt rap in de benen, maar viel uiteindelijk wel mee. Eenmaal boven moest ik de terug weg van 7 km aanvangen. Zag er wat tegen op, maar het was mooi weer, wat zou ik anders doen 😬.

Onderweg 2 vechtende, wat ik denk, fazanten gezien.

Nu zit ik een pintje te drinken in een soort van beach pop-up bar gedoe. Een middenpleintje in zand met stoelen en tafeltjes en ligzetels en daar rond allemaal eetkraampjes en een bar.

Ideaal om de dag af te sluiten, beetje eten, beetje drinken 😎. Ondertussen blijft het zonnetje geven.

Ideaal eerst afzien en nu genieten.