Stevns Klint, UNESCO erfgoed.

Vandaag zou ik naar Stevns Klint gaan. Dit ligt op 1u40 van Kopenhagen als ik alle overstappen goed heb. Het begon al goed, had me was misrekende in de afstand van het station, dacht dat dit op 20 min lag, maar was eerder 30. En was al wa laat. Ging te voet gaan omdat ik dan onderweg een lekkere bakkerij tegenkwam, maar had daarvoor geen tijd meer. Dus het was de moment om de metro uit te proberen. Ik zat direct goed 😊.

Overstap naar trein ging vlot, had nog 10 min over, maar geen ontbijt te vinden. Tijd was wa krap om nog op zoek te gaan. Trein stipt op tijd. Overstap naar mijn andere trein liep ook gesmeerd, daarna moest ik een vervangbus nemen omdat de trein niet verder reed. Ook zonder problemen.

Eerste stop was de vuurtoren. Het was ondertussen 10:30 en had nog niets gegeten, aan de vuurtoren was een restaurant dat pas om 12u open ging. Dus nog wat geduld en ondertussen een kort wandelingske doen.

De vuurtoren op geklommen, maar was niet zo spectaculair.

Daarna naar een kerkje op de kliffen.

Volgende was een museum over de eerste wereldoorlog. Ging misschien binnengaan, maar had de verkeerde weg genomen en zag enkel een kanon in de verte. Had geen zin om terug te keren en zoals je al weet zijn museums toch nie echt mijn ding.

Tot slot was er Stevns Klint zelf en dit is eigenlijk een steengroeve. Er was opnieuw een museum, maar heb opnieuw gepast. Vandaag was het immers een natuur dag.

De weg terug ging ook heel vlot.

Zit nu in pizzeria en ga denk ik geen 100 euro kwijt zijn 😬.