Eerste dag, leuke dag

Lang geslapen, tot 7 uur, maar wel niet zo goed geslapen. Altijd den eerste nacht op verplaatsing. Had geen ontbijt op hotel gevraagd dus snel op zoek naar koffie. Om het hoekje vond ik een mooi plaatsje voor 2 croissants en twee koffies.

Daarna wat rondgedoold tot ik op de plaats kwam waar om 10:30u de free toer vertrok. Er stond ongeveer 70 man die in vier groepen werd verdeeld. Ik zat bij Martin. Leuke gast, kon goed Engels en kon interessant vertellen. En schitterend weer 😎.

Na de rondleiding op zoek gegaan naar de kleine zeemeermin. Volgens de gids eens van de grootste ontgoochelingen. Was inderdaad nie vrij spectaculair, maar da is manneke pis ook nie.

De honger begon ondertussen toe te slaan. Dus heb ik in Nyhaven wat Smörrebröd gegeten. Heb me ook een schnaps laten aansmeren. Typisch Deens 😬

Daarna naar het hotel om een van mijn wandelschoenen naar de reparateur te brengen. De eerste zei dat gaat niet lukken, de tweede wou het wel proberen.

Omdat het nog altijd schitterend weer was, nog wa verder verkend. De brug over naar een ander eiland. Waar mooie appartementsblokken stonden, recht aan het water.

Op de terugweg nog een terrasje gedaan met de bar op een boot. Gelukkig kon ik op de kade mijn pintje uitdrinken want op die boot kwam ik slecht van al da gewiebel.

Nu op zoek naar een leuke plek voor avondeten.