Valleta, hoofdstad van Malta.

Vandaag bezoek ik de hoofdstad van Malta, een van de kleinste hoofdsteden van Europa. Om er te geraken moet ik de boot nemen. Had gisteren de Ferry tegengekomen en liep dus vandaag vol overtuiging de verkeerde kant op. Damn de zee ziet er toch overal hetzelfde uit. ‘T was nog maar 10 uur maar de zon was al volle bak aan t geven.

Bij de Ferry aangekomen stond er een enorme lange rij. Er was een beschutting voorzien waar je moest betalen, maar de rij stond ver daarbuiten in de felle zon. Onder de beschutting stond een bankje en was zo goed als leeg. Ik snap da nu eens niet é, maar ja ik ben op bankje blijven zitten tot de rij op mijn hoogte was en dan nog hooguit een halve minuut aangeschoven. Toch een raar volk die toeristen. En iedereen maar lopen om vanboven te zitten, terwijl de overzet maar 5 minuten duurde. Ik stond op mijn gemak beneden met 2 andere gasten, terwijl het boven stamp vol zat. Boot was nog nie aangekomen of al die van boven stonden al te dringen om van diene boot af te kunnen…. aaaargh 😤.

Om Valleta binnen te geraken was het al onmiddellijk een serieuze klim. De oudjes konden gelukkig met paard en kar. Ben er maar meteen in gevlogen en proberen alles te zien wat er te zien was.

Beetje voor 12 belande ik aan de rand van de stad die uitkeek op het water en deel was van St Peter & Paul Bastion. Daar stonden een hele batterij kanonnen opgesteld en blijkbaar gingen ze er om 12u een aansteken. Als je 3 euro betaalde mocht je tot op het plein waar het kanon stond. Daar ik in hart en nieren cultuur liefhebber ben heb ik dit natuurlijk gedaan. Er werd eerst een kleine ceremonie gespeeld en toen het salvo gelost. Alhoewel ik wist dat het ging gebeuren ben ik toch geschrokken.

Over de middag het kleinste barreke van Valleta gedaan, was er eerst voorbij gewandeld, maar vond het er zo leuk uit zien dat ik ben teruggekeerd.

Blijkbaar is het hoogte punt van Valleta de St-Janscokathedraal en het Archelogisch museum. Maar ik vond dat ik met mijn kanon toch al voldoende cultuur had opgesnoven. Na lang twijfelen (lees op een terrasje zitten ), heb ik dan toch 10 neergeteld om naar die kathedraal te gaan kijken. Er was een bijhorend audiotoer bij met 17 stops. Kathedraal was mooi, iet wat aan de kitcherige kant en na 4 stops naar die audio geluisterd te hebben, ben ik maar nederig de kathedraal terug uit gevlucht. 10 euro well spend 😏.

Ik wilde stilletjes terug keren tot ik in een straatje de basiliek zag uittorenen. Tja die moest ik toch ook nog gezien hebben. Stijl straatje naarboven. Hoofd binnengestoken, foto’ke genomen, beetje interessant staan kijken en terug weg.

Terwijl ik terug naar beneden liep richting zee niveau, passeerde ik een leuke bar met als slogan ‘Wacht hier op de ferry’. Vond dit wel goed gevonde. Zag de Ferry aankomen en moest nog stukje naar beneden, ik begon me te haasten tot ik dacht, waarom neem ik de volgende niet. Ben dan voor de tweede keer terug gekeerd vandaag.

Het terrasje had een leuk uitzicht, tropische muziek, knappe serveerster en frisse pinten. Ieder half uur zag ik de ferry naderen, hordes toeristen zich naar benden haastten en sommige enkelingen die ook bleven plakken. Heb zo 4 boten zien komen en gaan, maar uiteindelijk toch de oversteek gedaan. Das pas cultuur 😁.

Op de boot was iedereen nog even ongeduldig om vanboven te gaan zitten en nog ongeduldiger om er terug af te geraken.

‘S Avonds eens goed gaan eten. Lekker rood wijntje, bruscetta als hapje, gevulde paddestoelen met spek, kaas, look en andere kruiden als voorgerecht. Daarna een steak met een saus van witte wij met limoen, nog nooit gegeten maar was lekker en fris.

Als afsluiter op een terras aan de zee met een pintje de dag doorgespoeld.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif