First days

Vorig jaar is het me gelukt deze blog bij te houden, zal het dit jaar nogmaals proberen. Voorlopig nog niet veel niet te zeggen, ook nog niet veel uitgestoken. Als je veel tijd hebt, kan je het permitteren om het wat trager aan te doen ?.

Bon effen terug naar woensdag. Heel de dag om mij rugzak te pakken en er rond 15u aan begonnen om om 16u bus naar station te nemen. Half uur op bus staan wachten tot me er iemand zei dat de bus hier tijdelijk niet passeerde omwille van werken. Lap mijn schema al om zeep, naar de volgende halte dan maar. Chance dat de trein vertraging had, want ik kon nog juist mee. Doordat trein ervoor was afgelast ging deze trein 3 haltes meer doen dan normaal. Damn het ging nipt worden in Antwerpen om over te stappen. Uiteindelijk toch vlot in Amsterdam geraakt.

Donderdag 6:30 wekker gaat af 23 uur later stond ik in mijn hostel in Antigua, Guatemala. Nog nooit zo vlot de douane in de States door geraakt. Omdat ik vorig jaar met zelfde paspoort in Atlanta was geweest mocht ik door naar de elektronische controle. In plaats van uren aan te schuiven. Vingerafdrukken, fotootje en een paar vraagjes antwoorden en ik was er door ?. In Guatemala was er een bagage controle. De meeste voor mij werden gecontroleerd, ik mocht controle gewoon passeren. Normaal wordt ik ook altijd uitgepakt voor extra controle, maar deze keer niet dus.

Ik had geen vervoer geregeld, maar doordat alles zo vlot verliep, was ik op tijd voor laatste shuttle. Er stond al een Italiaans koppel te wachten en we moesten met 4 zijn om te vertrekken. Even later kwam een Amerikaanse en konden we vertrekken. Maar blijkbaar stond de chauffeur in de file, en het hier zo wa kennende zou dit nog lang kunnen duren voordat die aankwam. We hebben dan met ons vieren een taxi genomen, was 12 euro in plaats van 10, maar we konden onmiddellijk vertrekken. Was in elk geval veel goedkoper dan de 35 euro die ik ging moeten betalen als ik vervoer op voorhand had geregeld. Ik was laatste om afgezet te worden en chauffeur vond het niet onmiddellijk. Had nogthans een kaartje en Antigua is opgedeeld in ruitjespatroon, Avenidas van noord naar zuid en Calles van oost naar west. Adres was op Avenida 2 tussen Calle 8 en 9. Hoe moeilijk kan da nu zijn?

In de Three Monkeys Hostel onthaald door Owen een uitbundige Scot, kamer toegewezen en onmiddellijk gaan slapen, was ondertussen langer dan 24u wakker.

Donderdagmorgen was ik zoals verwacht rond 6 uur wakker. Rond 7 uur ben ik Antigua ingetrokken op zoek naar een bankautomaat, dan gaan ontbijten en op zoek naar nieuwe hostel, Three Monkeys was immers volledig volzet voor de komende dagen. Terug in de hostel zaten een aantal mensen in de bar, heb dan ook maar een paar pinten mee gedronken. Na een tijdje was het wel nodig om wat te gaan eten.

Voor de rest stadje wat bezocht, wat zitten chillen op de centrale plaza en dan terug voor de bbq in de hostel. Er waren 25 man ingeschreven en het was een gezellige drukte in de bar. Heel lekkere Argentijnse bbq gekregen, de nodige pinten gedronken om tot slot met nog wat jetlag mijn bed in te belanden.

Voila da was het, ik zit nu in mijn volgende hostel ‘El Hostal’ te wachten tot mijn bed klaar is.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_bye.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_good.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_negative.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_scratch.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wacko.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yahoo.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cool.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_heart.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_rose.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_smile.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_whistle3.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_yes.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_cry.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_mail.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_sad.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_unsure.gif 
https://travels.dierickonline.be/wp-content/plugins/wp-monalisa/icons/wpml_wink.gif